Lidagård_skylt_får

Flens pärla ∙ Kvalité häst och hund – Lida gård

På bild: Kerstin Olsson, Hannah Larsson, BeaWijnbladh Foto:Rocco Gustafsson
Foto:Rocco Gustafsson
Foto:Rocco Gustafsson

Tänk att du kan besöka Flens pärla 350 dagar om året. Hannah Larsson som driver Kvalité Häst & Hund Lida Gård utanför Flen blev nyligen utsedd till ”Årets Företagare Södermanland” ett ärofyllt pris som Hannah och Kerstin och deras personal blev sprudlande glada över.

I butiken hittar du allt för hästen och hunden, men också senaste modet, jaktkläder och fina husgeråd. Man är en av Sveriges största återförsäljare av klädmärket Barbour. Butiken är stor och ligger i en ladugårdsbyggnad tillhörande Stenhammar slott, som ligger i närheten. Här finns också ett mysigt café och restaurang med 70 sittplatser inne och över 100 utomhus. Menyn bygger på sörmländska råvaror och allt är hemlagat och hembakat.

Det finns mycket att göra för hela familjen på Lida gård. För de mindre finns gårdens naturstig, här får barn och vuxna lära sig mer om djur och natur på en rolig promenad genom Lidas fina skog. Längs med stigen som är ungefär en kilometer lång finns också en klurig tipspromenad. Sörmlandsleden passerar precis utanför gården. Här passerar också en del av den 40 mil långa ridleden som går genom Sörmland. Gillar du att cykla är Lida gård ett perfekt resmål om du cyklar Näckrosleden. Man har också en nyanlagd boulebana nedanför uteservering och en lekplats för barnen, här är utsikten verkligen hänförande vacker.

Det är lätt att hitta hit, du kör riksväg 55, utanför Flen mot Katrineholm är det välskyltat mot Kvalité Häst & Hund Lida Gård, som bara ligger ett par minuter från 55:an.

Öppettiderna är: 

Måndag-fredag 9.00-17.30, 

Lördag 10.00-14.00, 

Söndag 11.00-15.00

Kvalité Häst & Hund · Restaurang & Café Lida Gård

Stenhammar, Lida Gård, 642 92 Flen

Telefon: 0157-768353

 

Läs mer:

https://www.lidagardflen.se

https://www.ridleden.se

https://swedenbybike.com

http://www.sormlandsleden.se

Foto och text: Rocco Gustafsson

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email