Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Festkonsert – Wilhelm Stenhammar 150 år

3 oktober kl. 16:00 - 17:30

120 kr

2021 firas 150-årsminnet av en av Sveriges riktigt stora kompositörer, Wilhelm Stenhammar. Kanske mest känd som kompositör av storskalig musik, men han har även skrivit vacker musik för mindre ensembler och solister.
Vi vill naturligtvis fira detta med en riktig musikfest i Björkviks kyrka, som dessutom är ritad av Wilhelms far, Per Ulrik Stenhammar. Per Ulrik var arkitekt och även musiker och kompositör.

Till denna festkonsert gästas vi av hovsångerskan och sopranen Elin Rombo. Född och uppvuxen i Katrineholm och med en lång och gedigen internationell karriär.
Därtill medverkar två eminenta musiker, violinisten Anders Kjellberg Nilsson som tillsammans med pianisten Martin Virin bjuder oss Stenhammars musik för piano och violin.
Wilhelm Stenhammar skrev också körmusik, stycken som blivit ofta sjungna och älskade. De framförs vid denna konsert av Östgöta Kammarkör under ledning av Christina Hörnell.

Konserten är beräknad till 90 min utan paus.
Önskar du mer info kring föreningen och konserten så klickar du här

Kalendarium

Biljettförsäljningen till konserten startar den 30 augusti. Du klickar på denna direktlänk för att köpa din biljett https://kulturiyngarebygden.se/biljetter/

Konserten, som är en samproduktion med Björkviks församling arrangeras i enlighet med gällande restriktioner.

Varmt välkomna!

Detaljer

Datum:
3 oktober
Tid:
16:00 - 17:30
Pris:
120 kr
Evenemang Kategori:
View Evenemang Website

Arrangör

Kultur i Yngarebygden
Telefon:
073-9841963
E-post:
info@kulturiyngarebygden.se
View Arrangör Website

Plats

Björkviks kyrka
Björkvik 641 63 Sverige + Google Map
View Plats Website