Ejdern

Ta en tur med ångfartyget S/S Ejdern på Mälaren!

I sommar gör ångfartyget S/S Ejdern mängder med härliga resor på Mälaren – kring Stallarholmen, Strängnäs och Mälsåkers slott. Nu har du möjlighet att åka sommarturen som tar dig med till det vackra barockslottet – Mälsåkers Slott, här kan du även avnjuta en matig picknick. Du kan också ta en enkelresa ut på Mälaren till Strängnäs eller Stallarholmen för att utforska platserna. Hjärtligt välkommen ombord på S/S Ejdern och ut på Mälaren i sommar!

Åk på utflykt till Mälsåkers slott – avnjut picknick i slottsparken

Åk från Strängnäs eller Stallarholmen med S/S Ejdern tur och retur till Mälsåkers slott, njut av en matig och välsmakande picknick. Under turen får du höra den spännande historien om Stallarholmen, som vissa dagar är ackompanjerad av en klingande gitarr. Picknicken äter du antingen i den vackra slottsparken eller inne på slottet. Efter att du avnjutit maten kan du strosa runt på egen hand eller gå en guidad tur på slottet. Hundar är såklart välkomna ombord både på båten och på slottet.

Du bokar enkelt dina biljetter via www.tickster.se.

 

En somrig dagstur på Mälaren, till/från Stallarholmen eller Strängnäs

Om du hellre vill åka enbart en båttur som enkelresa eller rundtur så går det minst lika bra. Utforska gärna Stallarholmen eller Strängnäs på egen hand för shopping, god mat, fika eller mysiga promenader. Självklart kan du även ta med dig cykeln ombord på båten, varför inte ta S/S Ejdern åt ena hållet och cykeln åt det andra?

S/S Ejdern
Foto: S/S Ejdern
Mälsåker Slott
Foto: Mälsåker Slott

Shoppa hållbart och ät mycket gott i Stallarholmen i sommar

Passa även på att utforska Stallarholmen i sommar. Stallarholmen har ett handelsstråk med fyra handelsområden – Gula Industrihuset, Garfaregränd, Macken och Selaötorget. Här hittar du allt från unikt konsthantverk till amerikanska bilar och mängder av secondhandbutiker. Inte nog med det – här kan du även njuta av härliga matupplevelser!

Stallarholmen har ett brett utbud och du kan välja mellan flera olika trevliga restauranger, bagerier och caféer. Det anrika Värdshuset Gripen erbjuder både husmanskost och á la carte. Thairestaurangen Sao Thai erbjuder en generös meny av thairätter medan Pizzeria Berivan serverar pizza – på italienskt, amerikanskt och mexikanskt vis. Gofikat intar du bland andra hos surdegsbageriet Printz Bageri i Gula Industrihuset eller hos Ohlssons hembageri vid Selaötorget. Båda bagerierna erbjuder även välsmakande luncher. Är du dryckesintresserad kan du också besöka Stallarholmens brygghus! På Gesta gård, några kilometer utanför Stallarholmen, hittar du bryggeriet som tar fram hantverksmässig och småskaligt producerad premiumöl. I gårdsbutiken finns lätt- och folköl, och andra godsaker såsom exempelvis viltkött, marmelader och chips.

Gula Industrihuset
Foto: Gula Industrihuset

Centralt i Stallarholmen hittar du även flera butiker som är knutna till mat, med ett brett utbud av allt från närproducerat kött, välsmakande konditorivaror, egenpressad olivolja till en välsorterad livsmedelsbutik. Stallarholmen är också en oas för den som är intresserad av secondhand och återbruk. Här finns både butiker och en galleria där du kan fynda möbler, kläder och prylar till både stora och små. I ortens utbud hittar du även ett par kiosker, ett spelombud, ett konstgalleri samt butiker som vänder sig till dig som har djur.

 

Välkommen till sjöss med S/S Ejdern och till Stallarholmens handelsstråk i sommar!

Inspireras av Sörmland

Glasställen i Sörmland

Vad är sommaren utan glass? Här har vi samlat några av våra favorit glasställen! Skärgårdsvåfflan, Oxelösund Skärgårdsvåfflan är platsen där du kan avnjuta en belgisk våffla samtidigt som du upplever

Läs mer »

Lyx utan krav

Det ska kännas lyxigt och avslappnat att vara hos oss på Blommenhof, säger Marie Alexandersson. Hit ska du komma för att bli ompysslad och ha det bra i sommar. På

Läs mer »

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email