Föregående
Nästa

Foto 1: Mikael Andersson, Foto 2: Paola Noordh, Foto 3: Marko Määttä

Tänk dig att få avnjuta en riktig gourmetmåltid som du själv tillagat. Sittande vid ett dukat långbord, omgiven av susande trädkronor och fantastisk natur! 

 

I sommar kommer vårt vackra Sörmland att bjuda på en unik smak- och naturupplevelse i form av konceptet The Edible Country – en do it yourself-upplevelse mitt i naturen.

 

På fyra platser i Sörmland kommer Sveriges största gourmetrestaurang, The Edible Country, att placera ut sina långbord med tillhörande mat-korgar.

 

Fyra olika naturupplevelser, fyra olika kockar och fyra olika menyer, alla med sin särskilda prägel.

Eskilstuna Marko Määttä 8
The Edible Country Eskilstuna, Foto: Marko Määttä

Pop-up med sörmländska kockar

Tre kockar i Sörmland

En oförglömlig middagsupplevelse tillsammans med Tre Sörmländska kockar, ett massivt träbord placerat mitt ute i naturen, lokal kokkonst och en bordsreservation vid världens största gourmet restaurang. Varmt välkomna till Äleby gård i Strängnäs.

Enbart tre pop-up datum med begränsat antal platser, torsdagen den 17 juni, 1 juli och 12 augusti

The drinkable country

En dryckesupplevelse i Sörmland

Sörmland bjuder inte bara på fantastiska matupplevelser, här finns också flera sörmländska dryckesproducenter. 

Mer information och bokningsbara upplevelser presenteras inom kort! 

Sverigekampanjen The Edible Country tog brons i Epica Awards 2019

The Edible Country

Visit Sweden

NÅGRA GÄSTHÄLSNINGAR 2020

"Tack för en trevlig upplevelse vid Nynäs Slott."
Första recensionen
The Edible Country Sörmland, Nyköping
"Jag, min sambo Per och vår fyra månader gamla dotter Emma hälsar att vi önskar att varje dag var som denna! Råvarorna var utsökta, instruktionerna tydliga och hela upplägget smidigt. En oväntad bonus var att vi kom ända fram med barnvagnen. Att tillreda lunchen under den gamla eken, med en sval sommarvind över fälten, glittrande vatten och betande hjortar gjorde upplevelsen sagolik. Tusen tack för ert jobb, det gjorde ni bra! Cecilia"
Per & Cecilia
The Edible Country Sörmland, Strängnäs
"Väldigt trevlig idé och en mycket fin plats ni hittat vid nynäs slott, vi badade tom i sjön nedanför. Maten var god och allt som behövdes fanns på plats och roligt att veta hur lokala de respektive ingredienserna var, var de kom ifrån. Vi är väldigt nöjda med upplevelsen och passade på att vandra en sträcka på Sörmlands leden på vägen. Tack för trevligt initiativ"
Merete & Pontus
The Edible Country Sörmland, Nyköping

instagramkonto @uteleka

"Vi blev väldigt nöjda med vår upplevelse. God mat, underbar natur!"
Susanne & Lasse
The Edible Country Sörmland, Strängnäs
Foto: Patrik Arneke

Äleby Gård, Strängnäs

Tema på bordet: Jakt & Vilt 

Bordets placering: Äleby Gård

Den vackra naturen och de slingriga småvägarna på Selaön gör det perfekt för härliga utflykter. Selaön är Sveriges största insjö-ö och är en av Sveriges mest fornminnesrika trakter med många runstenar och gravhögar. Här i närheten av Äleby gård och barockslottet Mälsåker är bordet placerat under gamla ekar med utsikt över fält och vatten mitt i ett sörmländskt herrgårdlandskap. Platsen Äleby erbjuder tysthet och äkta avskildhet endast 9 mil från Stockholm. De 9 milen avslutas med 1 mils återvändsgränd innan Äleby visar sig på en kulle vid Mälarens strand. Vattnet, skogen, åkrarna och mängden vilt gör Äleby till en oas för avkoppling. Inte långt från denna oas i det vilda ligger den pittoreska staden Mariefred med det vackra Gripsholms slott. 

Hitta hit

Äleby Gård Herrgården
645 97 Stallarholmen

Öster Malma, Nyköping​

Tema på bordet: Slott och vilt
Bordets placering: Öster Malma

Bara en timme söder om Stockholm ligger Nyköping. Här finns en vidsträckt arkipelag av obebodda öar att utforska och längta tillbaka till. Kom ut till släta klipphällar och skyddade naturhamnar och pausa en stund 

Paddla ett varv runt Malmasjön och tag sen plats vid bordet som står vid barockslottet Öster Malma. Stanna en kvar en stund hos oss – se de vilda svenska djuren i parken och sov sen över i slottet med badplats en bit ifrån. Eller vidare längs vresiga bergknallar, djupa skogar och glittrande sjöar. 

Hitta hit

Öster-Malma,
611 91 Nyköping

Foto: Per Groth

Ekeby Våtmark, Eskilstuna

Tema på bordet: Hållbarhet
Bordets placering: Ekeby Våtmark strax intill ReTuna Återbruksgalleria

Hitta hit

Kontaktuppgifter

Bergs Gård, Trosa

Tema på bordet: Lantgård
Bordets placering: Bergs Gård i Trosa

Här på Bergs Gård har ägaren Magnus med familj drivit jordbruk i flera generationer. Bordet är placerat vid Ekhagens naturstig. Som namnet antyder sitter du i den gamla ekhagen där man gjort i ordning an tillgänglig naturstig. Här har marken betats av kor och får och du ser flera stora gamla lövträd. Du sitter med berget bakom dig där vattnet porlar ner, framför dig har du vyn ut över ekhagen och de anlagda dammarna, bakom löven skymtas gården. Platsen är mycket populär för bröllop och det är flera par som ingått äktenskap här. 

På gården finns idag boende, gårdsbutik med kött från de egna korna (som går ute året om), café/restaurang, MTB-arena och mycket annat härligt att se och göra. 

Hitta hit

Kontaktuppgifter

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung