The Edible Country
The Edible Country
The Edible Country
The Edible Country
Föregående
Nästa

Foto 1: Mikael Andersson, Foto 2: Paola Noordh, Foto 3: Marko Määttä, Foto 4: Paola Noordh

Tänk dig att få avnjuta en riktig gourmetmåltid som du själv tillagat. Sittande vid ett dukat långbord, omgiven av susande trädkronor och fantastisk natur! 

 

I sommar kommer vårt vackra Sörmland att bjuda på en unik smak- och naturupplevelse i form av konceptet The Edible Country – en do it yourself-upplevelse mitt i naturen.

 

På fyra platser i Sörmland kommer Sveriges största gourmetrestaurang, The Edible Country, att placera ut sina långbord med tillhörande mat-korgar.

 

Fyra olika naturupplevelser, fyra olika kockar och fyra olika menyer, alla med sin särskilda prägel.

Eskilstuna Marko Määttä 8
The Edible Country Eskilstuna, Foto: Marko Määttä

The drinkable country

Foto: Peter Fröjd

Sommelier Katarina Hoverman

Sommelier och Tequila Maestro, Spirit by Me www.spiritbyme.com

Sommelier Slottskrogen Nyköping, Ölguide Nils Oscar, Restauranglärare Nyköping Strand Utbildningscentrum, Frilansande provningsledare, föreläsare och restaurangkonsult.

Katarina har arbetat inom restaurang som servitris, sommelier och restaurangchef och älskar kontakten med gäster och variationen som det ger.

– Det kändes som en naturlig utveckling att läsa till WSET Sommelier på Restaurangakademien 2005 för att kunna ge ännu bättre service till mina gäster. Sedan 2014 frilansar jag som provningsledare, lärare, föreläsare och restaurangkonsult. Min passion är att skapa bra upplevelser med ett gott värdskap och att få lära ut det jag kan om dryck och värdskap. Säger Katarina.

Mat och alkoholfri dryck i kombination

För den som är intresserad av mat och dryck och vill lära sig mer och upplever att det är svårt att hitta roliga kombinationer som är alkoholfria. Upplevelsen görs tillsammans med sommelier Katarina Hoverman.

Lär dig att blanda alkoholfria drinkar

mocktail workshop 2

I denna workshop kommer du få blanda ihop olika alkoholfria drinkar med lokala ingredienser och sörmländska drycker. Ni kommer att få koka egen sockerlag och smaksätta med sådant som ni hittar på plats med er egen sommelier Katarina.

Familjetema: Mat och alkoholfri dryck

En rolig aktivitet för familjer där man får vara ute och samtidigt lära sig tillsammans. Idag är det fler familjer med yngre barn som delar ett intresse för mat och dryck och man vill kunna dela intresset utan alkohol involverat.

Choklad och alkoholfri dryckesprovning

En do-it-yourself upplevelse där du utför upplevelsen på egen hand med hjälp av produkter, skriftliga samt digitala instruktioner från sommelier Katarina Hoverman som leder dig steg för steg.

Sommelier Nils Rosvall

Sommelier och hantverksdrycks-älskare, @Bebidas.se http://bebidas.se/

Säljkonsult med portfölj nischad i hantverksdryck – främst svensk och sörmländsk sådan, Håller dryckesprovningar online & offline, Gästspelsjobbar på krog i Stockholm.

Nils största passion genom livet har alltid varit mat & dryck och efter många år i Paris och London med jobb inom bland annat valutahandel och media valde han att följa drömmen – att få jobba med det bästa han vet. Livet kretsar kring krog, ett mer hållbart livsmedelssystem, bra råvaror och riktigt, riktigt bra dryck.

-“Bebidas fyllde precis 1 år och jag älskar mitt jobb på ett sätt jag inte trodde va möjligt. Jag har under de senaste åren först gått sommelierutbildning (WSET2 & WSET3) samtidigt som jag lärt mig allt om att vara egen. Att få folk att upptäcka dryck gjort på ett ärligt sätt här runtomkring är det bästa jag vet! Jag har varit på fler dryckesprovningar som varit stela och mitt mål med mina provningar är att det istället ska kännas kul, avslappnat och inkluderande. Jag vill prata om dryck på ett sätt som alla kan förstå och relatera till. Det ska ju vara kul!” Säger Nils.

Para mat och alkoholfri dryck med sommelier Nils Rosvall

Nils har en stor passion för roliga, avslappnande och inkluderande dryckesprovningar där hjärtat även slår lite extra för hantverksmässigt gjord dryck i allmänhet och Sörmländska drycker i synnerhet. Om du vill vara med på en underhållande, opretentiös och lärorik aktivitet där ni får avnjuta god dryck så har ni hittat rätt! För den som är intresserad av hantverksdryck och/eller sörmländsk dryck.

Vem passar denna aktivitet?

Denna aktivitet är perfekt för den som upplever att det ibland är svårt att hitta roliga kombinationer som är alkoholfria som man kan erbjuda sig själv eller sina gäster. Upplevelsen görs tillsammans med sommelier Nils Rosvall

Du kan boka Nils Drinkable Country upplevelse på hela tre bord, du väljer själv det bord som passar dig bäst! 

Foto: Infused liquid
Foto: Bebidas

Sverigekampanjen The Edible Country tog brons i Epica Awards 2019

The Edible Country

Visit Sweden

NÅGRA GÄSTHÄLSNINGAR 2020

"Tack för en trevlig upplevelse vid Nynäs Slott."
Första recensionen
The Edible Country Sörmland, Nyköping
"Jag, min sambo Per och vår fyra månader gamla dotter Emma hälsar att vi önskar att varje dag var som denna! Råvarorna var utsökta, instruktionerna tydliga och hela upplägget smidigt. En oväntad bonus var att vi kom ända fram med barnvagnen. Att tillreda lunchen under den gamla eken, med en sval sommarvind över fälten, glittrande vatten och betande hjortar gjorde upplevelsen sagolik. Tusen tack för ert jobb, det gjorde ni bra! Cecilia"
Per & Cecilia
The Edible Country Sörmland, Strängnäs
"Väldigt trevlig idé och en mycket fin plats ni hittat vid nynäs slott, vi badade tom i sjön nedanför. Maten var god och allt som behövdes fanns på plats och roligt att veta hur lokala de respektive ingredienserna var, var de kom ifrån. Vi är väldigt nöjda med upplevelsen och passade på att vandra en sträcka på Sörmlands leden på vägen. Tack för trevligt initiativ"
Merete & Pontus
The Edible Country Sörmland, Nyköping

instagramkonto @uteleka

"Vi blev väldigt nöjda med vår upplevelse. God mat, underbar natur!"
Susanne & Lasse
The Edible Country Sörmland, Strängnäs
Foto: Patrik Arneke

Äleby Gård, Strängnäs

Tema på bordet: Jakt & Vilt 

Bordets placering: Äleby Gård

Den vackra naturen och de slingriga småvägarna på Selaön gör det perfekt för härliga utflykter. Selaön är Sveriges största insjö-ö och är en av Sveriges mest fornminnesrika trakter med många runstenar och gravhögar. Här i närheten av Äleby gård och barockslottet Mälsåker är bordet placerat under gamla ekar med utsikt över fält och vatten mitt i ett sörmländskt herrgårdlandskap. Platsen Äleby erbjuder tysthet och äkta avskildhet endast 9 mil från Stockholm. De 9 milen avslutas med 1 mils återvändsgränd innan Äleby visar sig på en kulle vid Mälarens strand. Vattnet, skogen, åkrarna och mängden vilt gör Äleby till en oas för avkoppling. Inte långt från denna oas i det vilda ligger den pittoreska staden Mariefred med det vackra Gripsholms slott. 

Hitta hit

Äleby Gård Herrgården
645 97 Stallarholmen

Öster Malma, Nyköping​

Tema på bordet: Slott och vilt
Bordets placering: Öster Malma

Bara en timme söder om Stockholm ligger Nyköping. Här finns en vidsträckt arkipelag av obebodda öar att utforska och längta tillbaka till. Kom ut till släta klipphällar och skyddade naturhamnar och pausa en stund 

Paddla ett varv runt Malmasjön och tag sen plats vid bordet som står vid barockslottet Öster Malma. Stanna en kvar en stund hos oss – se de vilda svenska djuren i parken och sov sen över i slottet med badplats en bit ifrån. Eller vidare längs vresiga bergknallar, djupa skogar och glittrande sjöar. 

Hitta hit

Öster-Malma,
611 91 Nyköping

Foto: Per Groth

Ekeby Våtmark, Eskilstuna

Tema på bordet: Hållbarhet
Bordets placering: Ekeby Våtmark strax intill ReTuna Återbruksgalleria

Hitta hit

Kontaktuppgifter

Bergs Gård, Trosa

Tema på bordet: Lantgård
Bordets placering: Bergs Gård i Trosa

Här på Bergs Gård har ägaren Magnus med familj drivit jordbruk i flera generationer. Bordet är placerat vid Ekhagens naturstig. Som namnet antyder sitter du i den gamla ekhagen där man gjort i ordning an tillgänglig naturstig. Här har marken betats av kor och får och du ser flera stora gamla lövträd. Du sitter med berget bakom dig där vattnet porlar ner, framför dig har du vyn ut över ekhagen och de anlagda dammarna, bakom löven skymtas gården. Platsen är mycket populär för bröllop och det är flera par som ingått äktenskap här. 

På gården finns idag boende, gårdsbutik med kött från de egna korna (som går ute året om), café/restaurang, MTB-arena och mycket annat härligt att se och göra. 

Hitta hit

Kontaktuppgifter

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung