Näckrosleden i Sörmland

Många mil cykling väntar på dig! 

Använd vårt planeringsverktyg för att planera din cykling. Verktyget är utformat som en interaktiv karta där du kan se etapper, närliggande sevärdheter, servicepunkter längs leden samt upplysningar om ledens karaktär på varje etapp.

Här hittar du Näckrosledens alla etapper, och beskrivning av varje delsträcka. Med dessa beskrivningar hittar du lättare den etapp som passar din cykling. Missa inte heller planeringsverktyget som är en värdefull hjälp när du vill planera din tur.

Här finner du bra och matnyttig information inför din cykling. Vad ska man tänka på när man är ute i skog och mark, vilka regler och bestämmelser finns det, och vad kan vara bra att ta med sig? I våra informationsartiklar får du tips och kunskap om vad du behöver tänka på.

Utvecklingsarbete för ökad trafiksäkerhet

Cirka 70% av Näckrosleden håller god trafiksäkerhetsstandard, men det finns korta passager och enstaka längre sträckor där leden behöver flyttas eller på annat sätt åtgärdas. Det pågår ett utvecklingsarbete i samarbete mellan Region Sörmland och de sörmländska kommunerna.

Allemansrätten

Allemansrätten är fantastisk. Den ger dig en unik möjlighet att vistas i naturen och njuta av en härlig cykeltur. Men för att allemansrätten ska fungera behöver du visa hänsyn mot naturen, djurlivet, markägare och andra människor i området.

Läs mer »

Hundar i naturen

Ta gärna med dig hunden i naturen. Men för att skydda vilda däggdjur och fåglar finns det vissa regler att förhålla sig till.

Läs mer »

Upplev Sörmlands smultronställen. Här hittar du paket och upplevelser som sträcker sig från en dag till flera, med unika boenden och aktiviteter.