För dig som vet vart du vill åka men inte vet vad du ska göra har vi samlat massor av tips och inspiration!

Sundbyholmsslott_med_staty_Christin Widerberg

Eskilstunas idyll

Med närhet till Mälaren hittar du Eskilstuna. I Eskilstuna kommun hittar du både gammal industrihistoria och ny industri och innovation. Här finns också flera pampiga slott och herrgårdar. 

Flens smultronställen

Flen beskrivs som Sörmlands hjärta då det ligger mitt i länet och angränsar endast till Sörmländska kommuner. Här hittar du mysiga gårdar och aktiviteter för hela familjen. 

Gnestas oaser

Bara en timme från Stockholm finns ett Sverige i miniatyr. Vårt sagolika Sörmland rymmer kulturlandskap, skog, åkrar, sjöar och ett trivsamt lugn.

Katrineholms lustgårdar

I Katrineholm hittar du en järvägsknytsunkt som leder in från flera håll i Sverige. Här kan du vandra i Selma Lagerlöfs spår på Stora Djulö eller pyssla i Julitas trädgårdar som Ernst och mycket mer. 

180808 Hamnen den 8 augusti 2018 i Nykšping. 

Foto: Peter Holgersson AB

Nyköpings kullersten

I Nyköping hittar du både kullersten och intressant historia. Med sitt kustnäraläge och vackra landskap är det ett givet resmål för den som vill uppleva lite av varje. 

Oxelösunds klippor

Upplev Oxelösunds fantastiska kontraster mellan hav och industri. Här hittar du härliga havsaktiviteter och vandringsleder. 

GripsholmsslottFoto-Sten-E-4

Strängnäs-Mariefreds slott

En dynamisk idyll i hjärtat av Mälardalen med något för alla. Välkommen till Strängnäs, Mariefred, Åkers styckebruk och Stallarholmen.

I Sörmland finns det massor av mysiga boenden i idyllisk miljö

Trosas smågator

Strosa i Trosa på lugna mysiga gator. Släpp storstadspulsen och spendera semestern i den idylliska Sörmländska skärgården. 

Säfstaholms slott

Vingåkers ängar

Vingåker, så mycket mer än ett outlet. Besök Säfstaholms Slott och njut av den Sörmländska landsbygden. 

Stockholm_sommar

Stockholms bästa resmål

Här hittar du, enligt oss på Visit Sörmland, Stockholm bästa resmål!