Visthuset Trosa Vinbar

Mysiga barer runt om i Sörmland

Intresset för bra dryck, roliga barer och avancerade cocktails har ökat hack i häl med det växande mat- och restaurangintresset. Många barer i Sörmland håller en allt högre standard och många nya smaker finns att upptäcka. Vi har listat några av alla våra härliga barer i Sörmland med god stämning och godare dryck. Välkomna!

Passage Vinkafé

Nyöppnade Passage i Eskilstuna är en naturvinsbar (den första i Sörmland?) som erbjuder roliga naturviner, fika och mat. Ett naturvin är något svårdefinierat men ska vara ekologiskt producerat, handskördat och ha minimal påverkan på platsen det skapas på. Allt känns blommigt, naturligt och nytänkande. Här finns en helt ny värld att upptäcka och kanske blir även du, som många andra, en stor naturvinsentusiast!

Passage Vinkafé
Foto: Passage Vinkafé
Visthuset Trosa Vinbar
Foto: Visthuset Trosa

Visthuset Trosa

Visthuset Trosa är verkligen en del av Trosaidyllen, en vinbar som även erbjuder fika, mat och skafferivaror. Huset är från 30-talet och innergården är precis som man önskar. Även här finns en del roliga naturviner på menyn, men även mer traditionella – personalen kan hjälpa dig välja.

Jerv Pizza & Bar, Strängnäs

Jerv Pizza & Bar i Strängnäs har mycket kul vin och öl med hög kvalité men också supergod napolitansk pizza. Hela utbudet är riktigt genomtänkt och coolt men väldigt trevligt och inbjudande. Här finns också klubben Soda som ibland bjuder in till temakvällar och live. Håll koll i deras kanaler för all info.

Jerv Pizza & Bar
Foto: Jerv Pizza & Bar
Hamnmagasinet
Foto: Hamnmagasinet

Hamnmagasinet, Nyköping

Hamnmagasinet nästintill vattnet i Nyköping är en härlig mötesplats om man vill komma ut på en drink. Här är det glad och lätt stämning, skratten många. Öppettiderna är generösa och håll på via deras olika kanaler, så du inte missar roliga aktiviteter så som quiz, DJs osv.

Rakstugan Kök & Bar, Mariefred

Rakstugan Kök & Bar är ett riktigt mysigt ställe i Mariefred för lunch, middag, fika eller bara en drink. Det finns en tidsenlig liten berså och uteservering, när vädret bjuder till men även inomhus är mysfaktorn hög. Här får man verkligen känna in Mariefredsmyset.

Rakstugan
Foto: Rakstugan
Nils Oscar Gamla Brygghuset
Foto: Nils Oscar Gamla Brygghuset

Nils Oscar - Gamla brygghuset, Nyköping

Nils Oscar är troligen Sörmlands mest välkända öl och därför är deras restaurang och bar Gamla Brygghuset ett givet besök när man är i Nyköping. Här serveras den färskaste öl men också god mat. En visning i bryggeriet är bokningsbar. Uteplatsen är härligt rustik som det ska vara på bryggeri och här står ibland olika food trucks – så häng med i deras kanaler!

Text: Malin Ahnelöv

Inspireras av Sörmland

Lyx utan krav

Det ska kännas lyxigt och avslappnat att vara hos oss på Blommenhof, säger Marie Alexandersson. Hit ska du komma för att bli ompysslad och ha det bra i sommar. På

Läs mer »

Guldkantad cykling i Södermanland

I södra Södermanland är det nära till såväl havskusten som till vackra sjöar. Här finns ekhagar, slott, läckra närodlade grönsaker och fina cykelsträckor för dig som tycker om att vara

Läs mer »
Visthuset Trosa Vinbar

Mysiga barer runt om i Sörmland

Intresset för bra dryck, roliga barer och avancerade cocktails har ökat hack i häl med det växande mat- och restaurangintresset. Många barer i Sörmland håller en allt högre standard och

Läs mer »

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email