« Tillbaka

Vandra

Oxelösunds turistinformation

Oxelösunds rika friluftsliv

I Oxelösund har du möjlighet att uppleva naturen på nära håll. Det finns bland annat ett flertal vandringsleder, motionsspår och en spännande kulturstig i unik skärgårdsmiljö.   

Sjöfart och kustliv

Kombinera motion med kultur. Sjöfart och kustliv är en utomhusutställning om sjöfarten och kustlivet i Oxelösund. Om människorna som levt och arbetat vid havet. 

För mer information besök sormlandsmuseum.se

Sörmlandsleden
En 100 mil lång vandringsled som går runt Sörmlands varierande landskap med skog, sjöar, skärgård och kulturbygd. I Oxelösund finns det många etapper, de mest spektakulära finns på Femöre och Furön.
Information: Föreningen Sörmlandsleden
telefon 0155-355 64, sormlandsleden.se

Hälsans stig
En 6 km lång promenad genom de centralare delarna av Oxelösund. Start och slut i centrum. Enkelt att ta sig fram med hjälpmedel eller till exempel barnvagn. Ta ett steg för ett sundare liv. Klicka här för karta.

Brannäs våtmark
Längs den konstgjorda våtmarken finns en 4 km lång led, där det vid parkeringen finns en stor informationsskylt med karta och information om sevärdheter. Längs med leden finns det fågeltorn, grillplats, informationsskyltar och fina möjligheter till klippbad.

Femöre naturreservat
Här finns flera fina vandringsleder som går förbi intressepunkter och erbjuder både skog- och skägårdsmiljö. Till strandstugan är det handikappled, där finns grillplats, härligt soldäck och toalett. Informationsskyltar finns i anknytning till parkeringarna. Femörehuvud bjuder på en spektakulär utsikt över havet. Sommartid finns det djur att titta på i beteshagarna.
Läs mer om Femöre naturreservat här!

Kulturstig i Gamla Oxelösund
En skyltad promenadstig som ger dig chans att ta del av kulturmiljöerna i det gamla lotssamhället. Följ skyltarna och markeringarna i blått för att hitta rätt. Längst ut vid Stegeludden finns en grillplats att pausa vid innan ni vänder om igen. Avsluta gärna med en fika på sjökrogen från 1600-talet, Oxelö krog. Sommartid är Skärgårdsmuseet öppet, ta del av årets utställning, loppis, hantverk och båthus vid kajen.

Jogersö motionsspår och naturstig
Upptäck Jogersö med motionsspår, naturstig, “trollskog” och utsiktsberg. Spåret har elljus, grillplatser, bänkar och hundbad. Ligger i direkt anslutning till Sörmlands största havsbad med sandstrand.

För mer information om vandring och cykling i Oxelösund samt Kulturstigen ladda ner broschyer under Dokument och länkar nedan.

Kontaktinformation

Adress:
Oxelösunds turistinformation
Kultur- och fritid
61381

Telefonnummer:
0155-38350

Hemsida: www.visitoxelosund.se

E-post: turism@oxelosund.se

Öppettider

null

Dela detta:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post

Hitta hit