« Tillbaka

Tullgarns slott

Tullgarns slott

Tullgarn nära Trosa i Sörmland är ett av våra populäraste kungliga utflyktsmål. Det kungliga sommarslottet en knapp timmes bilresa från Stockholm skänker besökaren lisa till kropp och själ. Den strama fasaden överraskar med lätta inredningar i en stilblandning av rokoko, gustavianskt och victorianskt.

Tullgarn förknippas med Kung Gustaf V och Drottning Victoria, som tillbringade somrarna här i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Men slottet har varit ett kungligt lustslott sedan 1770-talet då staten överlämnade Tullgarn till hertig Fredrik Adolf. Beskåda hertigens inredningar, som tillhör vårt lands förnämsta.

Vila en stund på borggården och känn friskheten från havet. Ta en kopp kaffe i stallet eller Orangeriet. Eller packa upp picknickkorgen vid någon av dammarna. Till slottet hör också den fantastiska slottsparken som lämpar sig utmärkt för picknick och lek. Här finns också presentbutiken Slottsboden, kafé och värdshus. Med andra ord ett perfekt utflyktsmål för hela familjen!

Tullgarn är värt en resa - välkommen!

Kontaktinformation

Adress:
Tullgarns slott
Tullgarns slott
610 74

Telefonnummer: 08-55172011

Hemsida: www.kungahuset.se/tullgarn

E-post: info.tullgarns-slott@royalcourt.se

Öppettider

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

Lördag:

Söndag:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

Lördag:

Söndag:

Faciliteter


Dela detta:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post

Hitta hit