« Tillbaka

Oxelösunds bibliotek

Oxelösunds bibliotek

På grund av risken för smittspridning av coronaviruset, har två av vårens konserter flyttats fram till i höst. Vi uppdaterar denna sida löpande. Läs mer på respektive evenemang. 

 

 

Följ med ut på spännande, musikaliska äventyr bortom allfarvägarna! Koordinatens konsertprogram bjuder på nationella och internationella toppmusiker i en intim och avslappnad miljö. Här råder spelglädje och lekfullhet, bredd och kvalitet!

Ryggraden i konsertrepertoaren är folk- och världsmusik i dess vidare bemärkelse, innefattande genrer som blues, jazz och visa. Man kan också beskriva Koordinatens konsertkoncept som en scen för handgjord musik med mycket hjärta, där kärlek till musiken och publiken går hand i hand.

 

 

Våren 2020 bjuder på följande musikupplevelser. Samtliga ingår i abonnemanget musikpasset! 

 

80-tals barn med My Quiet Companion
Onsdag 29 januari 19.00
Eventsalen, Koordinaten

Efter succén med “Hungriga Hjärtan – Springsteen på vårt sätt” är gruppen My Quiet Companion nu tillbaka. Denna gång med en  musikshow om decenniet som drev oss till vansinne och som vi både älskade och hatade. Kända och okända 80-talsklassiker (bla Bowie, Madonna, Paul Simon, Cyndi Lauper och Whitney Houston) i helt ny skrud blandas med egna låtar, personliga betraktelser och en stor dos humor.

 

Södra Bergens Balalaikor
Onsdag 4 mars 19.00
Eventsalen, Koordinaten

Den drygt 20-hövdade Södra Bergens Balalaikor hämtar sin musik direkt från Ryssland och de forna Sovjetstaterna. Här samsas balalajkor och domror – från piccolo till kontrabas, det ryska dragspelet “bajan”, trätrumpeter och andra traditionella blåsinstrument med solosång och körstycken. En folkmusikskatt tolkad med kärlek, lekfullhet och respektlös respekt.

 

Crying Day Care Choir
Framflyttad till 29 september
Eventsalen, Koordinaten

Med sina harmonifyllda melodier och poetiska texter med en ton av amerikansk folkrock har de träffat rakt i publikens hjärtan var de än de hörts och setts. Flitigt spelade på Sveriges Radio och lika flitigt turnerande är detta stjärnskott på folkpophimlen ett namn att räkna med.

 

West of Eden – Look to the West
Framflyttad, nytt datum kommer
Eventsalen, Koordinaten

Med rötterna djupt i den engelska och irländska folkmusiken har svenska West of Eden byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands. Med konserten Look to the West tar gruppen ett ambitiöst musikaliskt grepp om en intressant och viktig del i den svenska historien – den stora emigrationen från Sverige till Amerika.

 

Nyberg, Dubé, Driessen
Torsdag 21 maj 16.00
Livets Kapell, Stjärnholm

Koordinatens konsertprogram för våren avslutas på Stjärnholm! Duon Sébastian Dubé (kontrabas) och Simon Nyberg (gitarr) gästas av den internationellt kände amerikanske bluegrassmusikern Casey Driessen (fiol). Ett musikmöte som vi sent kommar att glömma!

 

Kontaktinformation

Adress:
Oxelösunds bibliotek
Järntorget 7-9, Oxelösund Centrum
613 30 Oxelösund, Sverige

Telefonnummer:
0155-383 50

Hemsida: http://www.koordinaten.se/

E-post: koordinaten@oxelosund.se

Öppettider

söndag 12:00 - 15:00
måndag 08:00 - 19:00
tisdag 08:00 - 19:00
onsdag 08:00 - 19:00
torsdag 08:00 - 19:00
fredag 08:00 - 18:00
lördag 10:00 - 14:00

Dela detta:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post

Hitta hit