« Tillbaka

Konst och kultur

Flens kommun

Skulpturpromenad  - klicka på länken för bläddringsbar version 

Konstgalleriet Hälleforsnäs, beläget i det gamla brukets renoverade lokaler i Hälleforsnäs, är numera en etablerad konstscen i regionen. Galleriet visar utställningar med måleri, skulptur, grafik, foto och video året om av framstående svenska konstnärer.
Tel: 0157-43 09 96.

Mötesplatsen/Flens bibliotek
Centralt i Flen ligger Mötesplatsen placerad på Violentorget. Här kan du koppla av i trivsam miljö, dricka en kopp kaffe, läsa tidningar, låna böcker, arbeta vid datorer, uppleva olika utställningar, evenemang och få information om olika aktiviteter i kommunen. Du kan också utnyttja det trådlösa nätverket gratis om du vill surfa med din telefon eller dator.

Lokaler med modern teknik anpassade för olika typer av konferenser finns att boka kostnadsfritt för kommunens föreningar och kommunal verksamhet. Övriga intressenter som företag betalar en fastställd avgift. För mer information om lokalbokning för möten och konferens kontakta Mötesplatsen, tfn 0157-43 09 64.

Kolhusteatern
Den unika byggnaden Kolhuset vid Hälleforsnäs gamla gjuterier från tidigt 1800-tal används till musikarrangemang och årligen återkommande teaterföreställningar som drar fulla hus sommartid.
www.kolhusteatern.se

Fridals Kulturförening
Fridals Kulturförening på Teater Klämman i Mellösa bjuder på musik och kulturkvällar under sommaren i trivsam miljö med café och pub.
www.teaterklamman.se

Orresta Gård
Orrestagatan 5, Flen
Byggnadsminnet Orresta Gård, belägen centralt i Flen, är en av staden äldsta fastigheter. Här bedrivs galleriverksamhet, konferenser, café och guidade visningar. 
För övriga öppettider och mer information, se gärna hemsidan eller Facebook. Telefon 070-695 18 06.
www.orrestagard.se

Bio
I Flens kommun finns två biografer, Sagabio i Flen och Folkets Hus i Hällefornäs.
På biograf Facklan i Hälleforsnäs visas flera direktsända liveföreställningar i regi av Folkets hus och park. En satsning som fallit väl ut med många slutsålda föreställningar och mycket nöjda besökare.
www.bioiflen.se 
www.flensfilmstudio.se

Kontaktinformation

Adress:
Flens kommun
Bruket, Gjuterimästarbacken 1
648 31

Telefonnummer: 0157-430996

Hemsida: www.flen.se

E-post: turism@flen.se

Öppettider

Faciliteter


Dela detta:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post

Hitta hit