Sök
Stäng denna sökruta.
Foto: Palstorp äventyrsgård och skogsby

Kom ut i naturen och aktivera hela familjen på Palstorp äventyrsgård och skogsby

Ett besök på Palstorp äventyrsgård är ett enkelt och roligt sätt för familjen att komma ut i naturen och röra på sig. På gården finns aktiviteter som passar alla, från små barn ända upp till tonåringar och självklart även vuxna.  

– Hit kommer man inte för att sitta med en kopp kaffe och scrolla på mobilen, säger Marie Hansson, som är en av ägarna till gården. Här får alla hålla igång tillsammans. 

Palstorp äventyrsgård och skogsby ligger i natursköna Kiladalen, söder om Nyköping. På lagom utflyktsavstånd från flera större städer som Stockholm, Norrköping och Linköping. Här håller sig hela familjen lätt sysselsatta i många timmar, samtidigt som man får njuta av den friska skogsluften. 

 

På gården finns bland annat hinderbanor med olika svårighetsgrader, lekplatser, fotbollsgolf, frisbeegolf, linbanor och slackline och en stor leklada. På Tildas naturstig får barnen lära sig mer om skogens djur. Missa inte heller den kombinerade konst- och informationsutställningen om fåglar i den sörmländska naturen. 

– Vi har skapat Palstorp äventyrsgård för att uppmuntra människor att komma ut i naturen och röra på sig. Det ska vara ett roligt äventyr. Samtidigt är det viktigt att det känns enkelt och kravlöst att komma hit. Vi har många utmanande aktiviteter, men skulle du känna dig osäker så kan du alltid backa tillbaka och välja något annat. Vi vill verkligen uppmuntra familjer att göra något aktivt tillsammans.

Foto: Palstorp äventyrsgård och skogsby

När man varit ute i skogen en hel dag smakar maten extra gott. Ta gärna med egen matsäck. Om du vill grilla så finns iordningställda grillplatser. I caféet kan man köpa glass och enklare matpaket. Där finns också grillkol och tändstickor, för den som inte tagit med det själv. 

 

Att komma till Palstorps äventyrsgård ska kännas tryggt även under den pågående corona-pandemin. Därför har man begränsat antalet gäster till mindre än hälften av det normala antalet. Gäster uppmuntras att ta med handskar att använda i aktiviteter, egen picknickfilt eller egen duk till picknickborden. 

 

– Vi har stora utrymmen att röra sig på och det är lätt att undvika trängsel. Det finns många aktiviteter att välja mellan. 

Övernatta i skogen och laga din mat under bar himmel 

För den som vill stanna längre än en dag, går det bra att övernatta i skogsbyn. Övernattande gäster har tillgång till äventyrsparken även efter att den stängs för övriga besökare klockan 16, så leken kan fortsätta i många extra timmar. 

– Även i skogsbyn vill vi att våra gäster verkligen ska känna att vi är i naturen. Det finns varken el eller rinnande vatten och man får laga sin mat i utomhusköket.  

Foto: Palstorp äventyrsgård och skogsby

– Även i skogsbyn vill vi att våra gäster verkligen ska känna att vi är i naturen. Det finns varken el eller rinnande vatten och man får laga sin mat i utomhusköket.  

Att baka pizza i en vedeldad bakugn eller grilla korv och berätta historier runt lägerelden blir ett minne för livet för hela familjen.  

 

Fjorton bäddar är fördelade på tre stugor, sommaren 2020 hyrs stugorna bara ut till max två sällskap i taget för att det inte ska bli trängsel i gemensamma utrymmen som utomhusköket och toaletterna. 

– Vi bjuder in till ett lekfullt boende där du ska känna av att du är i skogen. I en av stugorna är mittpelaren en 100-årig gammal tall som även håller upp de fyra sovhängmattorna som finns i stugan. I en annan stuga har vi byggt in en stor sten som sittplats, berättar Marie. 

Dela detta: