Kossorihage_vatten

Jakt & Vilt

rmland har en skatt i sina många slott och herresäten, men Sörmland är så mycket mer än slott. Förutom ett slottrikt län är det även ett viltrikt län där viltstammarnas artsammansättning och utbredning har förändrats under de senaste 20 åren. Det finns täta populationer av vildsvin, dovhjort och kronhjort på många håll där det tidigare endast förekom älg och rådjur. Dessutom finns där på olika platser populationer av mufflon som härstammar från rymlingar ifrån hägn. 

För den som är vilt- och naturintresserad erbjuder Sörmland jakt och viltupplevelser i många olika former. För den som inte jagar finns möjligheter att uppleva naturen och det vilda djurlivet, alltifrån att spana på kronhjortar i gryningen till att uppleva en sälsafari i skärgården. Eller varför inte avnjuta en matupplevelse i viltets tecken?  

 

Strängnäs kan du boka en gastronomisk upplevelse via vårt The Edible Country-koncept. Temat för matupplevelsen är Jakt & Vilt. För att boka din matupplevelse klickar du här 

 

För fler Jakt och Vilt-upplevelser kan du även besöka:  

Öster Malma

Öster Malma har varit jägarnas kunskapscentrum i över 70 år!
 

För många anses Öster Malma vara jaktens högborg där Svenska Jägareförbundet huserat sedan 1947 och där jaktvården utvecklats till dagens moderna viltvård. Här inleddes samma år också viltmästarutbildningen, som idag fortfarande är en attraktiv utbildning. Många utbildningar har genomförts på Öster Malma genom åren och ca 400 viltmästare har utbildats här.  


Idag kan den som är intresserad av vilt besöka 
Wildlife Park på Öster Malma, här bor några av Sveriges vanligaste viltarter i inhägnader. Vilt serveras i restaurangen som har öppet dagligen för både lunch och middag. Om du hellre vill tillaga viltet själv finns möjlighet att köpa i Öster Malmas butik.  

Lida Gård

På Lida gårds butik, lantligt beläget i närheten av Flen, finns ett otal mängder artiklar för den jakt- och naturintresserade. Besök butiken och fyll på jaktgarderoben! 

Ericsbergs slott

Förutom att det är ett av Sveriges finaste Barockslott med hästcenter, guidningar och museisamlingar är det även ett av Sveriges viltrikaste jaktmarker! 

På Ericsberg erbjuds kommersiell jakt, håll utkik på deras hemsida för möjlighet till försäljningsjakt.  

Om du hellre vill fiska kan du hyra en lott i ett av Ercibergs bästa kräftvatten! Storsjön som tillhör Ericsberg är ett vatten som håller ett stort bestånd av signalkräftor.

Virå bruk

I idylliska och vackra Virå Bruk i Kolmårdsskogarna erbjuds spännande upplevelser och smakfulla möten. Med ett modernt viltkök, aktiviteter som en jaktbiograf inomhus och en hagelbana utomhus samt jakt- och fiskeaktiviteter finns det alla möjligheter för den som vill ha en fantastisk jaktupplevelse. 

 

De jaktupplevelser som erbjuds på Virå Bruk är av hög kvalitet i skog och mark. Virå har ett av Sveriges bästa bestånd av kronvilt, förutom kronvilt finns det gott om vildsvin samt bestånd av dovvilt, rådjur samt älg. 

 

Virå brinner för matlagning med fokus på fantastiska råvaror direkt från skogen. Allt vilt som fälls på gårdens marker tillvaratas och det är en självklarhet att använda varje del av köttet på bästa möjliga sätt. På Virå serveras smakrikt och mört viltkött från kronhjort, dovhjort, älg, vildsvin, rådjur och and.

Dela detta: