fb foto-lasätter gård

Bo hållbart på Lasätter Gård och upptäck den Sörmländska naturen

Lasätter Gård gränsar till Sveriges längsta låglandsled-Sörmlandsleden. Här finns rundslingor i varierande längd för en dagstur. Eller om man väljer att gå en sträcka, så finns möjligheten att få transport dit eller tillbaka. Som gäst hos Lasätter gård får ni en etappkarta för er valda sträcka. Det finns två paket att välja på, både med eller utan guide.

Vandringspaket med guidad tur

Detta är ett vandringspaket på Sörmlandsleden för hela familjen. Följ med på en spännande guidad vandring bortom slott och herresäten. Hur levde och brukade människor marken under väldigt enkla förhållanden förr i tiden? 

Besök gamla boplatser i skogen och lyssna till spännande historier. Dagen avslutas med ett besök i ett unikt nyrenoverat brandtorn med milsvid utsikt över Kolmårdenskogarna. Nästa dag vandrar ni på egen hand i vackert naturreservat på Sveriges längsta låglandsled, Sörmlandsleden. Ni kan välja på flera olika rundslingor med varierad längd, rikt fågelliv och fina rastplatser vid vackra insjöar. 

Vandringspaket, 6 eller 8 km

Välj att vandra mellan två olika rundslingor:  

Gälkhyttan-Överdammen, 6 km 

En lättgången och kulturell intressant slinga i Pilthyttans naturreservat. 

Nävsjön runt 8 km. 

En slinga som följer Nävsjön runt med många fina rastplatser runt sjön. 

Nävsjön är också en populär fiskesjö med inplanterad öring. Här kan du köpa fiskekort på plats.  

Vandringspaket, 1,5 mil

Gå sträckan Lasätter-Nävsjön-Nävekvarn, under en heldagstur. Nävekvarn ligger vid Bråvikens strand och har fina badmöjligheter. Gå bron ut till Skäret och bada från klipporna med härlig utsikt ut mot havet. 

Lasätter Gård

Välkomna till varandra! Lasätter Gård ligger i vackra Sörmland mellan Nyköping och Norrköping. Här är det nära till naturen och nära till spännande utflyktsmål som Kolmårdens djurpark, Nyköpings hus och Sörmlands Museum.

Ni hittar oss på Lasätter Gård, 611 95 Nyköping.

Telefon: 0155-530 33

Dela detta: