« Tillbaka

Badplatser

Oxelösunds turistinformation

Ta ett dopp!

I Oxelösund är det aldrig långt till en badplats och i utbudet finns platser som passar alla önskemål. Var vill du helst ta ett svalkande dopp i havet? Här finns långgrunda sandstränder, klippor att solbada på, bryggor och hopptorn att kasta sig ifrån och lugna skärgårdsöar med både skog och strand.

 

Tänk på att hålla distans till andra människor på badplatsen i sommar, gärna 2 meter eller mer. Gäller även i kö till toalett, hopptorn, kiosk eller något annat som kan bidra till köbildning.

 

Här kommer en lista med förslag på badplatser i Oxelösund. Med 85 % av kommungränsen mot vatten finns det många platser att bada på. Du kanske vet fler? Alla är inte kommunala bad men i allemansrätten kan du läsa om dina rättigheter, och skyldigheter.

1 Vivesta havsbad
2 Stenviksbadet
3 Jogersö havsbad
4 Jogersö hundbad
5 Västra Femöre
6 Södra Femöre
7 Femörehuvud
8 Femöre gästhamn
9 Äspskär
10 Beten
11 Skärgårdsvåfflan/Boda Camp
12 Femöre hundbad

Stenviksbadet

På behagligt gång- eller cykelavstånd från centrum och gästhamnen ligger Stenviksbadet – ett litet och familjevänligt bad med en mindre sandstrand, gräsytor, bryggor och klippor. Här finns både lekplats och toalett. Ta gärna med en picknickkorg, eftersom det inte finns någon servering i anslutning till badet.

Beten och Äspskär

I Oxelösunds skärgård finns många öar med härliga klipp- och strandbad. Gör en badutflykt till den vackra ön Beten och upptäck dess fantastiska finkorniga sandstrand. Eller åk till Äspskär för att bada från utmärkta klippor och uppleva dess härliga natur med stora ekbackar. Till båda öarna kommer du med egen båt eller med turbåten M/S Fiskeskär, som går dagligen från Oxelösunds gästhamn under sommaren. Se bara till att packa ordentligt med mat och dryck, på dessa öar finns ingen kiosk. Däremot finns det grillplats, torrdass och bänkar med bord. För den som vill går det också utmärkt att övernatta i vindskydden, som finns på både Beten och Äspskär.

Jogersö

Jogersö havsbad är Sörmlands största havsbad och ligger på smidigt cykel- eller bilavstånd från centrum och gästhamnen. Badet ligger naturskönt med långgrund och barnvänlig sandstrand och klippor, med ett separat hundbad lite längre bort. På Jogersö hittar du alla bekvämligheter för att tillbringa en hel dag på stranden – det finns toaletter och ett litet strandcafé med glass. Här finns också restaurang Nya Källan, där du kan avnjuta vällagad mat av hög kvalitet. Det finns även ett antal grillplatser. För dig som gillar att röra på kroppen finns hopptorn, beachvolleyplan, minigolf, en liten lekplats, kanot- och kajakuthyrning, motionsspår och en stor gräsyta för fotboll, kubb och lek.

Femöre

Femöre är en mycket populär ö bland såväl lokalbor som turister. Här kan du hitta en egen klippa att sola och bada vid medan du njuter av den slående utsikten mot horisonten. Runt större delen av ön finns härliga klippor, varav några av de mest lättillgängliga ligger på Västra Femöre och kring Femörehuvud. Det finns badstege, dass och och grillplatser utplacerade runt om på Femöre. Om du är hungrig kan du ta dig till det välbesökta matstället Skärgårdsvåfflan, som ligger vackert inbäddat bland tallar precis intill havskanten och har en egen liten sandstrand. På andra sidan ön ligger Femöre gästhamn och den populära restaurangen Sailor Kickis. Där kan du avrunda badutflykten med att äta goda fisk- och skaldjursrätter samtidigt som du blickar ut över puttrande fiskebåtar och stora fartyg.
Till Femöre tar du dig till fots, på cykel eller med bil via den lilla bron som går över Femöre kanal. Det är fyra kilometer från Oxelösunds centrum till öns sydligaste del, Femörehuvud.

Vivesta

Vivesta Havsbad ligger vackert placerat vid en lugn havsvik nära Stjärnholms slott, en halvmil från centrum. Vid badet finns både en mysig sandstrand och klippor att bada ifrån, samt fina gräsytor där du kan sola eller leka. Det finns även en lekplats, enklare toaletter samt ett strandcafé. Om du tröttnar på att bada kan du ta en promenad i omgivningarna, som erbjuder fin natur och vacker utsikt över viken.

Grilla och elda

Innan du tänder grillen, tänk på att det kan råda eldningsförbud och vara väldigt torrt i marken. Även engångsgrillar kan utgöra fara.

Kontaktinformation

Adress:
Oxelösunds turistinformation

61381

Telefonnummer:
0155-38350

Hemsida:

E-post: turism@oxelosund.se

Öppettider

null

Dela detta:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post

Hitta hit