Sök
Stäng denna sökruta.
palstorps-hage

Äventyr för hela familjen på Palstorps Äventyrsgård och Skogsby

Palstorps stora familjeäventyr

Ta med dig familjen och kom på ett naturäventyr på Palstorps äventyrsgård och skogsby. Här väntar spännande aktiviteter i skogen både på egen hand och med kunniga guider. Till middag lagar ni fantastisk pizza i det härliga utomhusköket med vedeldad bakugn. 

Sitt och mys runt lägerelden medan stjärnorna träder fram på himlen. Ta sedan ett avkopplande bastubad i den vedeldade skogsbastun. 

När ni sen börja bli trötta efter dagens äventyr kryper ni ner i era sovsäckar i någon av skogsbyns mysiga stugor. Känn lugnet i skogen och hör fåglarnas kvitter på morgonen medan ni avnjuter en god frukost runt lägerelden.

Juni-September

Palstorps lilla familjeäventyr

Äventyrspaketet för er som vill ta med egen mat. Upplev skogen och äventyrsgården på egen hand och i din egen takt. Boende i någon av skogsbyns mysiga stugor och alla äventyrsgårdens aktiviteter ingår. 

Pizza- och lägereldshäng i skogsbyn

 I skogsköket finns en vedeldad bakugn där ni kommer att baka de godaste av pizzor. 
Vi har tagit fram ett recept med smak från Sörmland – Palstorps skogspizza. En vedugnspizza med tomatsås, grönkål, paprika, röd lök, champinjoner, flatrökt vildsvin från Vrena Vilt. Denna toppas sedan med små gröna blad och krämig kantarellost. 
Pizzan är jättegod även som vegetarisk. 
 
Ni startar er vistelse i skogsköket med att starta eldarna i bakugn och lägereld. Sedan tillagar ni pizzan tillsammans i skogsköket efter instruktion. När pizzan är färdig så avnjuter ni den vid något av de rustika borden medan lägerelden sprakar. 
Efteråt är det dags att koka kaffe över lägerelden och göra klassiska S´mores. Njut av gemenskapen och lugnet i skogen. 

Happy family and friends roasting sausages over burning campfire at park

En relax-oas mitt ute i skogen

Njut av en härlig stund i vår vedeldade bastu och relax- och tvättområdet ute under den härliga himmeln. 
Vår bastu och relax är en plats för avkoppling i skogen. Värmen i bastun verkar stimulerande på blodomloppet och gör gott för musklerna. Spänningstillstånd löses och välmående infinner sig. Här ges tid för eftertanke, återhämtning, samtal och skratt. 
 
Bastun tar cirka 30-40 minuter att få varm när väl elden är igång. Elden är även det som värmer vatten som ni senare kan tvätta er med på gammalt traditionellt sätt i tvättområdet. Ni tappar ut i det heta vattnet och blandar med kallt vatten till lagom temperatur. Detta skopar ni sedan över er när ni vill tvätta av er efter ert bastubad. Bastudofter med olika effekter finns att använda om ni vill skapa er egen aromabastu. 

Palstorps Äventyrsgård och Skogsby

Adress

Palstorp 1
611 95 Nyköping

Ring oss

Det går naturligtvis bra att ringa oss.
Du når oss på 0767-806244

 

Dela detta: