raspopova-marina-NriTIzc09Eo-unsplash

10 saker att göra på sportlovet i Sörmland

Julen närmar sig med stormsteg och du kanske har julklappar och julmat i tankarna så du har inte ens börjat tänka på att planera jullovet. Därför har vi samlat 10 saker att göra på jullovet i Sörmland! Här hittar du inspiration till en mix av aktiviteter, här finns något för alla. 

Låna utrustning och testa nya aktiviteter 

På Fritidsbanken kan du precis som hos biblioteket låna friluftsutrustning, så som skridskor och skidor! Perfekt om du vill testa en ny aktivitet. I Sörmland hittar du Friluftsbanken i Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping, Strängnäs och Vingåker. Hitta din närmsta Fritidsbank här.

Gå på bio

Vad är väl mer spännande än att få dyka in i en annan verklighet på bio? Inte mycket. I Eskilstuna hittar du även Sveriges största bioduk. Ett axplock av sörmländska biografer hittar du här.

Spendera dagen i lekparken

Packa väskan med varm dryck och något gott att äta på, klä er ordentligt och spendera en dag i lekparken. En perfekt dagsaktivitet att göra på jullovet i Sörmland. 

Gå på en guidad vandring

I Sörmland finns det flera digitala guidade vandringar som ni kan göra när det passar er! Gå en spännande PAX-promenad i Mariefred eller upptäck historien som Siggurdsristningen

Gör någon rolig inomhusaktivitet

I Sörmland finns det massvis av roliga inomhusaktiviteter som ni kan göra tillsammans med hela familjen. Här listar vi några av alla de spännande inomhusaktiviteter som finns att uppleva i Sörmland. Hitta ditt nästa inomhusäventyr!

Ta en mysig fika

I Sörmland finns det massvis med mysiga kaféer, och en fika är alltid en bra idé. Ta en fika! 

Var ute i naturen

Upptäcka naturen är något man kan göra året om. Packa väskan, klä er varmt och ge er ut. En dag i pulkabacken, ute i trädgården, i en lekpark eller varför inte satsa på en vandring? På visitsörmland.se/vandra hittar ni Sörmlandsledens alla etapper. 

Baka något gott tillsammans

Inspireras av Elliotbakar och baka något gott hela familjen tillsammans. Inspireras av inslaget från årets Stolt Mat Magasin!

Besök ett slott

Upptäck ett av Sörmlands alla slott! Slottssafarin bjuder in till äventyr även vintertid, slottens som har öppet eller har roliga vinteraktiviteter nära slottet är Engsholms Slott, Gripsholms Slott, Hedenlunda SlottNynäs Slott, Nyköpings Hus, Stora Sundby Slott, Sundbyholms Slott, Stjärnholms Slott, Säfstaholms Slott, Södertuna Slott, Taxinge Slott, Öster Malma

Kolla öppettiderna noga då många av slotten har annorlunda öppettider vintertid. Även om slottet är stängt kan det vara öppet i slottsparken. 

Åk skidor (om snön tillåter)

För dig som längtar ut i backen så finns der flera skidbackar runt om i Sörmland! Perfekt som en dagsaktivitet eller om man vill slipa på det perfekta skäret. Till skidbacken!

Vi hoppas att du har inspirerats och har massvis av tankar på vad du ska göra på jullovet i Sörmland! Följ oss på Instagram och Facebook för att löpande få inspiration och tips. 

Fler saker att göra på jullovet i Sörmland

Dela detta: